Haal de lente in huis met deze DIY bloemenkransen (+ handige YouTube tutorials)

1.3K

Niets doet een mens zoveel goed als het idee dat het voorjaar voor de deur staat. De eerste bloemen komen weer boven de grond, het is langer licht en je krijgt weer zin om veel buiten te zijn. De lente staat bekend om haar vele bloemen, waaronder bloesem, hyacinten en narcissen. Met de lente in aantocht is de kans groot dat je nog altijd veel tijd binnen doorbrengt. Gelukkig kun je ook daar genieten. Haal een prachtige bos bloemen bij de lokale bloemenhandel of ga zelf aan de slag met DIY bloemenkransen. Het voordeel van DIY bloemen? Ze blijven altijd mooi en ze doen het in ieder seizoen goed. Echte bloemen gaan natuurlijk minder lang mee, maar dat maakt ze niet minder leuk om te maken. Hieronder vind je een aantal prachtige DIY’s voor bloemenkransen in huis. Kom maar op met dat lentegevoel! 

Tip: Deze bloemenkransen kun je natuurlijk ook gebruiken voor een bruiloft of een andere feestelijke gelegenheid. 

Eucalyptus & Hydrangea krans

Wie krijgt hier nou geen blij gevoel van? Deze gedetailleerde papieren krans is een prachtig decoratiestuk voor in de woonkamer of in het thuiskantoor. Je kunt deze krans ook goed maken voor de herfst door bijvoorbeeld meer oranje en roodtinten te gebruiken. Je kunt de templates downloaden via de website van OGCrafts (zie toelichting onder de video).

Groene boerderij krans

Deze tutorial laat je zien hoe je met nepbloemen (en planten) een prachtige groene krans maakt die je het hele jaar kunt laten hangen. Ze laat duidelijk alle stappen zien en daarmee is deze DIY bijzonder geschikt wanneer je nog niet zo thuis bent in de wereld van DIY’s en/of bloemschikken. 

Moderne krans

Wat zo tof is aan de krans die Sarah Ashley Spiegel maakt, is dat de basis zo anders is dan je meestal ziet. Sarah kiest ervoor om een simpele gouden ringen te gebruiken. Doordat niet de hele krans gevuld wordt met bloemen en planten komt de keuze voor deze ringen extra goed tot z’n recht. Deze krans is ook een aanrader voor bruiloften. Je kunt er namelijk ook je eigen draai aan geven door de dennenappels te vervangen voor grote bloemen of het kerstige goud helemaal weg te laten. 

Lente krans

In deze video vind je geen duidelijk stappenplan, maar wel meer dan genoeg inspiratie voor een eigen bloemenkrans. Ze laat zien hoe je met behulp van een dunne, metalen ring een mooie bloemenkrans maakt. En niet te vergeten: ze gebruikt de draden van een dweil om een van de kransen af te maken. Hoe tof is dat!

Vilten bloemenkrans

Met deze bloemenkrans ben je wel even zoet. Alles, van bloemen tot bladeren, is gemaakt van vilt. Je kunt daardoor wel heel makkelijk de kleuren van de bloemen aanpassen, zodat ze in je huis passen of natuurlijk – zoals de titel van de video ook zegt – voor een bruiloft. In de omschrijving van de video deelt de maker nog meer handige video’s voor het maken van bloemen. Zo kun je zelfs van type bloem wisselen.

Tip: Meer creatieve DIY’s voor in huis? Doe inspiratie op voor papieren DIY’s voor in ieder interieur.

Bloem-krans

Een bloemenkrans voldoet ook aan die titel wanneer er slechts één bloem in verwerkt zit. Slechts één bloem heeft de maker van deze video heel letterlijk genomen. Ze laat zien hoe je een grote bloem maakt met een krans als basis. Wanneer je voor materialen kiest die in weer en wind mooi blijven, dan is dit een mooie krans om aan de schuur te hangen.

Kersenbloesemkrans

Ik ben gek op kersenbloesem. Het geeft me altijd een vrolijk, lente-achtig gevoel. De bloemenkrans die in deze video gemaakt wordt, is een van de schattigste uit het rijtje. Hij is klein, maar heel gedetailleerd. Je hebt er echter wel wat geduld voor nodig. Hoe kleiner de materialen zijn, hoe lastiger het is. Gelukkig mag het resultaat er zijn!

Tulpenkrans

Wanneer je Pinterest doorzoekt op bloemenkransen, dan kom je bijzonder veel tulpenkransen tegen. Vaak gebruiken ze daar neptulpen voor, maar je kunt ze natuurlijk ook vervangen door echte tulpen. Het geluk van een land vol bloemen is dat ze hier een stuk betaalbaarder en makkelijker verkrijgbaar zijn dan in Amerika. Of je nu voor echte of neppe tulpen kiest: het resultaat is absoluut kleurrijk.

Ga jij aan de slag met een DIY bloemenkrans? Tag @studiovaw of gebruik #studiovaw. We vinden het leuk om je resultaten te zien. Veel succes (en plezier!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close