8x inspiratie voor papieren DIY’s in huis (of een bruiloft)

1K

Met papier aan de slag is iets wat we meestal associëren met kinderen. Een dier knutselen van WC-rolletjes of een rijstwafel twee papieren oren geven en zo een konijn maken die weer getrakteerd kan worden op school. Hoewel dat ook leuk is om te doen, is het niet zo’n duurzame bezigheid. Er zijn namelijk ook allerlei papieren DIY’s die je met veel plezier in je huis neerzet of ophangt. Papieren knutsels voor volwassenen. Hier vind je 8 keer inspiratie voor papieren DIY’s voor in huis. Ga je aan de slag? Deel het met de hashtag #studiovaw. We zijn benieuwd!

ezgif.com gif maker 768x1024 - 8x inspiratie voor papieren DIY's in huis (of een bruiloft)
Beeld via whitehousecrafts.net

Rainbow in the sky muurhanger

Het leuke van deze DIY is dat je er makkelijk je eigen draai aan kunt geven. Op de blog van White House Crafts vind je niet alleen de uitleg, maar ook het kleurenschema dat gebruikt is. Zo zie je direct hoe je het kleurenschema kunt aanpassen naar jouw smaak. Gebruik bijvoorbeeld de kleuren van je bedrijf en hang de hanger op kantoor. Of kies voor de kleuren die je in je slaapkamer gebruikt en hang ‘m daar op. Genoeg plekken waar je deze hanger kwijt kunt. En extra fijn: je hebt er geen ingewikkelde materialen voor nodig. 

DIY te vinden op whitehousecrafts.net

onelovelylifecom - 8x inspiratie voor papieren DIY's in huis (of een bruiloft)
Beeld via onelovelylife.com

Papieren wisteria (blauweregen)

Een van de leukste onderwerpen om papieren versies van te maken, zijn planten en bloemen. Zo maak je bij deze DIY de wisteria (of blauweregen) van crêpepapier. Ook hier is het fijn dat je geen ingewikkelde producten nodig hebt om een mooi resultaat te maken. Je kunt ook freestylen en er een mooie slinger van maken. Of maak er een photowall van die je op een bruiloft kunt neerzetten. 

DIY te vinden op onelovelylife.com

Bloemenmuur

Je doet er niet de beloofde twee minuten over die de naam van dit YouTube-kanaal impliceert, maar het is wel echt zo simpel. Met behulp van deze papieren DIY kun je een prachtige bloemenmuur maken die je kunt gebruiken als achtergrond op foto’s. Zo kun je ‘m inzetten op een goed verjaardagsfeestje, een bruiloft of een andere speciale gelegenheid. Maak de bloemen in een kleur die bij de gelegenheid past en maak een unieke bloemenmuur. Extra tip: maak het ‘frame’ iets compacter voor een vollere bloemenmuur.

Grote bloemen

We hadden gewaarschuwd: bloemen zijn echt een van de leukste dingen om te maken van papier. Je komt op Pinterest heel wat grote bloemstukken van papier tegen. Ze worden onder andere gebruikt als tafeldecoratie, muurversiering of om op een bijzondere gelegenheid als een babyshower of een bruiloft te gebruiken. In de video wordt een snijmachine gebruikt, maar je kunt het ook gewoon met de hand knippen. Kost iets meer tijd, maar werkt net zo goed!

DIY te vinden op sweetredpoppy.com

Vetplantjes

Maak een plantenbak vol vetplantjes, maar dan van papier. De basis voor dit idee komt van the happy scraps, maar voor de uitleg bij het maken van de vetplantjes verwijzen we je naar de YouTube-video hierboven. Die legt simpelweg beter uit hoe je de vetplantjes zelf moet maken. Een tof project waar je nog heel lang plezier van kunt hebben. Vetplanten laten doodgaan is al een prestatie an sich, maar in het geval van papieren vetplanten weet je echt zeker dat je dat nooit zal overkomen.

Summer DIY Paper Flower Garland - 8x inspiratie voor papieren DIY's in huis (of een bruiloft)
Beeld via liagriffith.com

Lente bloemenslinger

Lia Griffith is de papierkoningin. Je zult haar naam nog vaker tegenkomen op Studio VAW, want wat zij maakt is ontzettend tof. Deze bloemenslinger leent zich perfect voor feestjes. Er zit veel detail in de slinger en de aanbevolen kleuren roepen zonder meer een goed gevoel op. De slinger is ook zeer geschikt om in je huis op te hangen wanneer je graag de lente in huis haalt.

DIY te vinden op liagriffith.com

tadaamfr - 8x inspiratie voor papieren DIY's in huis (of een bruiloft)
Beeld via tadaam.fr

Kleurrijke collage

Ken je die kleurenwaaiers uit de bouwmarkt? Ongetwijfeld, want het lijkt een soort aantrekkingskracht te hebben. Je wilt ze het liefst allemaal mee naar huis nemen en net zo’n kleurrijke muur inrichten. In de praktijk doe je dat natuurlijk niet. Maar wat je wél kunt doen is je favoriete kleuren meenemen en er een collage mee maken. Deze Franstalige blog laat zien hoe ze met kleurenwaaiers collages met fruit gemaakt heeft. Je kunt ze namaken of je eigen concept bedenken. Een leuke DIY waarbij geen mens ziet dat het ooit kleurenwaaiers waren.

gatheringbeauty.com  683x1024 - 8x inspiratie voor papieren DIY's in huis (of een bruiloft)
Beeld via gatheringbeauty.com

Bloemenkrans

Naast het ophangen of neerzetten van bloemen, kun je ze ook tot een krans maken. Scoor een krans van piepschuim, mooi lint en spelden en voor je het weet heb je een prachtige krans voor aan de muur gemaakt. De glimsteentjes en het glitterpapier kun je natuurlijk prima vervangen door iets rustigers als dat meer je smaak is. Of combineer deze DIY met een van de eerdere bloemen DIY’s uit dit lijstje. Dat is het mooie van creativiteit: alles kan.

DIY te vinden op gatheringbeauty.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close