De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)

6.3K

Creatief zijn zonder dat je daar zelf inspiratie voor nodig hebt? Het is een van mijn favoriete manieren om het hoofd leeg te maken na een drukke dag. In de eerste helft van 2020 kwamen we massaal thuis te zitten in lockdown, waardoor er plots tijd ontstond voor nieuwe hobby’s. Mijn hoofd draaide in die periode soms overuren in de zoektocht naar hoe ik mijn dagen het beste kon indelen, wat deze periode met zich mee zou brengen en de zorgen die de onzekerheid toch ook veroorzaken. 

Al snel kwam ik terecht bij creatieve bezigheden die geen beeldscherm vereisten. Creatief doen met nummers. Ikzelf ging aan de slag met tekenen op nummer, maar schilderen op nummer is hetzelfde idee. Wat ook jouw reden is om schilderen op nummer te ontdekken: hier vind je de 10 leukste sets om zelf mee aan de slag te gaan. En als je dan toch de schilderen op nummer vibes te pakken hebben, dan vind je de 5 tips voor een mooier eindresultaat vast ook handig!

Waarom schilderen op nummer?

Kleuren ontspant. Ik onderzocht eerder al het effect van kleuren voor volwassenen waarna ik mijn bevindingen met je deelde in een artikel. Of je nu kiest voor kleuren met stift, potlood of verf: het effect blijft hetzelfde. Kort gezegd komt het erop neer dat kleuren stressverlagend werkt. Het inkleuren van iets dat niets met je gevoel van dat moment te maken heeft, lijkt namelijk je algehele stemming iets te kunnen verbeteren.

Waar koop je schilderen op nummer?

Bij schilderen op nummer kan het zomaar zijn dat je sterke dit-is-toch-voor-kinderen associaties hebt. Onterecht, want amazon, bol en etsy staan boordevol toffe ontwerpen. Alle vergezichten zijn mijn favoriet. Van de skyline van New York tot aan het glooiende landschap van Italië: mij heb je. Ik heb een mix van toffe prints gekozen die je na afloop zo kunt inlijsten en aan de muur kunt hangen. Maar vergeet niet: je doet het vooral omdat het leuk is, niet omdat je de nieuwe Van Gogh moet worden. 

De 10 leukste sets voor volwassenen

gOiDTtrBWLnGOqYOOe dQY8m8B0cAW1mf1r1r9iWHkqeRJunqq0EpZjQ1VeLqC87 SEQLe8icB2qfyQyzSZPgSv  Mr L4eBbLJZeJQh9 5qdqCQsOns0ho S5tZ ZiogS9Aki50 - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Geel huis in Lakeside via Amazon*
H8 cilFWkCUej1l4V6d9TTFLtRmBiyrP7aqcAu1 5j3RdTOFvnJINej14IG JqHx3cy9XZs cx6NgWE B1sEtTQQ47tGWt0Qj2QAqPc2FYNTRRycf8mgyCYq6RLYC5LBXOYcpgby - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Aan het meer via Amazon*
VXTc0upsuLJhmsZ5V 2qMa2w5ImwQ2M0u1ubmnwPpN8lUavPTDjiObSlbjnjFdiZmQgroZ63vYpCxteSJtUw53a8Ietirj2suJ yL1rpbRMSdNHxS9rP1COUAq4Yoc4gsLrEybM9 - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Star Wars via Amazon*
9zJVHRDXyZXGfEanE YstYE8JgNBHBqrYb47dGfzcJnLsWnRFm40DzjLqlqjl32DrTSoYSE7FCdzL0XfL2n5Ysu3UampYWrFQZql8ij5BqrXEnDv1lAJ1TP21v7acgNKlcX7aQR - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Straatbeeld via Bol*
hqJ6QSCDSVZ0vJZoXWIXNqIt T96YS9BL4qWWND3VB gI598meH8KQOlErSBsHCmOYlYHVKeSvvqJNY7BPIuxZT1LfC FWyC0q9uJKdfB54I3v3v2F1IcYWGginpauIMwXpmh0qw - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Rotterdam via Bol*
o1QbwzwRjOvSW cyqUf2qVA3stLCfEx4VYPioj5eduggTEKdG DAtWOPMV3zoDEXBB7ggFkJfwnFcHBw46F5aWgfrWWv5vdHABw7m2DFBxe3uaSRcHGCB7dBUU9v Tqf6cLO EZh - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Amandelbloesem via Bol*
egIJoObm6tARE8c9xq4 Ghq7805p6Rev1CW9 6qQLRWnah o a39gMIY lj dNNkW NgPsWA54Ca4OPf Pc GcynepoYuuDc04Q MGA0N8DCNMA5u9b561NbW cCNgTupxpk3OC8 - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Wandelen in de regen via Bol*
eHvQSBEqbVvSQrQ6HKNAO9QyiCNVHxJfTnLvfblG6Wp87iBflepQ5KVzw7EcbVMDY8pUD9NOeks6GSmTLkJAeQmA56JO8aeYk0yidXXl4WB08DuhFD I347g1kp5oXw7cyZ5N4j  - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Up via Amazon*
7DULGdFrAr NnhcvqJOqSFo4sjCNSVsudfzt0LYL4cUgMyDsSeQU5sBdiSdRVP6CamuBQGdiEp 8Y25dslkbq3lMFMYNCPn72RGUprNGt8mAiFW4PEG3k3HDTgS EoVBNBYDxt0n - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Tree of life via Bol*
CJrFzyuXnY CoNpjsdJQ vy1gQ eDLwdkxxBirBYLAI3JQEp3ciGZ4ZOOeYhPbiHyAeipO3RdwJ1gOzR7vv14rsz0riDriVyQH3I PJREzCQPnl7EMD0lD  BEK87SXZqUqyc1kO - De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)
Uitzicht in Rome via Bol*

Schilderen op nummer: 5 tips voor een mooi eindresultaat

Een mooie print gekozen? Tijd om aan de slag te gaan. Lees voor je begint nog even de onderstaande tips door, want het kan je zomaar veel tijd schelen en meer plezier opleveren!

1. Koop een set met een frame

Wanneer je van plan bent om na afloop je werk aan de muur te hangen, dan is het slim om al voor aanschaf te kijken naar een set met frame. Niet alleen weet je dan zeker dat het frame past, maar ook ben je in één keer klaar. Handig toch?

2. Hou je werkplek schoon

Wellicht een open deur, maar je kunt dit niet te vaak horen. Hou je werkplek schoon! Zo voorkom je dat je per ongeluk vlekken maar op plekken waar ze niet horen. Ook ben je jezelf na afloop dankbaar, want je bent zo klaar met opruimen.

3. Begin bovenaan en rechts linkshandig

Werk altijd van boven naar beneden en van links naar rechts als je rechtshandig bent of van rechts naar links als je linkshandig bent. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet per ongeluk met je arm over het net geschilderde werk gaat. Het zou immers zonde zijn als je op zo’n ongelukkige manier een vlek maakt op de prachtige plaat.

4. Heb plezier en gooi de perfectionist overboord

Dit kan ik je niet vaak genoeg vertellen: je doet dit omdat het leuk is! Laat dat perfectionisme en die onzekerheid varen en geniet van wat je aan het doen bent. Denk aan het plezier dat je als kind kon beleven aan creativiteit, zonder de angst dat het niet goed of niet mooi genoeg was. Vind je dit lastig? Daag jezelf keer op keer uit om toch gewoon aan de slag te gaan en door te zetten. Uit ervaring weet ik dat je het jezelf echt af kunt leren om vanuit perfectionisme iets toch maar niet te doen. Enjoy!

5. Neem de tijd

Tot slot de tip om ook echt de tijd te nemen voor schilderen op nummer. Door de tijd te nemen beleef je meer plezier aan wat je doet, werk je netter en ontspan je sneller. Kies een lekkere playlist op Spotify uit om het momentje voor jezelf compleet te maken.

Wat ga jij schilderen?

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees de disclaimer voor meer informatie. Alle foto’s zijn eigendom van de respectievelijke Etsy verkopers – op de headerfoto & Pokémon, Gotta Catch ‘em All na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close