9 Romantische DIY’s van papier voor valentijnsdag

1.3K

Valentijnsdag staat weer voor de deur! Het wordt een unieke valentijnsdag die je zeer waarschijnlijk met je geliefde thuis op de bank samen doorbrengt. Daarom is het leuker dan ooit om zelf aan de slag te gaan met creatieve valentijnscadeau’s van materialen die je toch al in huis hebt liggen. Leuk om te geven, maar nog leuker om te maken. Zet je verstand op nul en ga zelf aan de knutsel. Je kunt het simpel houden als je niet zoveel tijd hebt of juist helemaal uitpakken als je daar zin in hebt. Of natuurlijk freestylen op basis van de inspiratie die je hier ziet. Het mag allemaal. Ontdek de 9 leukste papieren DIY’s voor valentijnsdag (die je ook écht zelf kunt maken)!

valentines donuts 3 635 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag
Beeld via eighteen25.com

1. Do not, donot, donut!

Er zijn ontzettend veel woordgrapjes te vinden die een knipoog zijn naar de liefde. Je vindt die grapjes vaak op kaarten die je bij vrijwel alle digitale kaartenrekken ziet liggen. Eentje waar je ook nog een leuk cadeautje bij kunt geven, zijn alle woordspelingen op het woord ‘donut’. Bij Eighteen25 hebben ze een aantal gratis printables met valentijnskaarten die stuk voor stuk woordspelingen op donuts zijn. Ga naar de supermarkt voor wat verse donuts, strik een mooi lintje om de doos en hang er je kaartje aan!

Je vindt de gratis kaartjes op eighteen25.com

abm watercolor 663x1024 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag
Beeld via abeautifulmess.com

2. Waterverf je kaarten

Vind je het leuk om een kaart te geven waar je zelf iets meer moeite voor moet doen? Maak dan een van de vijf kaarten na die a beautiful mess bedacht heeft. Ze laten je zien hoe je waterverf kunt gebruiken om een lief valentijnskaartje voor je wederhelft te maken. Ook leuk om samen met kinderen te maken! Vergeet niet om een lief berichtje in de kaart te zetten en je bent klaar voor valentijnsdag.

Je vindt de 5 kaarten op abeautifulmess.com

valentijnsslinger ndb 1024x1024 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag

3. Versier de kamer

Versier de woonkamer (of het thuiskantoor) met een ouderwetse hartjesvormige slingers van papier. Zoek alle papieren wit-roze-rood tinten bij elkaar en maak je eigen hartjesslinger. Je bent er zo mee klaar en het geeft een heel gezellig effect. Maak meerdere kleinere slingers, zodat je ze op verschillende plekken in de ruimte kunt hangen. Heb je ook nog ergens (hartjesvormige) rode, roze of witte ballonnen? Hang die erbij voor een nog feestelijkere aankleding.

valentijnsposter ndb 768x1024 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag

4. Maak een persoonlijke liefdesposter

Er is ongetwijfeld een hele belangrijke datum voor jou en je partner. Misschien de dag dat jullie elkaar ontmoet hebben of een trouwdag. Kies die bijzondere dag uit en maak er een mooi schilderij van voor aan de muur. Je hebt er niet zoveel voor nodig, maar het resultaat ziet eruit alsof er ontzettend veel werk in gestopt is. We hebben de instructies voor je uitgeschreven.

Persoonlijke Liefdesposter

Een makkelijke DIY voor valentijnsdag (en iedere andere romantische dag), waarbij je met een paar handelingen een onvergetelijk cadeau maakt.
Gang: Creatief met papier
Keuken: Makkelijk
Trefwoord: Valentijnsdag

Materials

 • A4 fotolijst
 • Stevig wit A4-papier
 • Roze, rode en witte vouwblaadjes
 • Printer (of een zwarte fineliner, wanneer je alles met hand wilt doen)
 • Schaar
 • Lijmroller

Instructies

 • Kies een mooi lettertype (https://studiovaw.nl/leer-handletteren-met-deze-12-gratis-lettertypes/) uit voor de kalender en maak het maandoverzicht in een Word-document. Plaats dit maandoverzicht op de onderste 1/3e van het document (Let goed op dat de fotolijst niet over de tekst heen valt!).
 • Print het maandoverzicht uit en leg dit opzij.
 • Vouw de vouwblaadjes dubbel en knip hartjes van ongeveer 1 cm hoog.
 • Leg de hartjes in het juiste patroon op het maandoverzicht en lijm ze één voor één op de vouwlijn vast. Let ook hierbij goed op dat je ruimte laat voor de fotolijst. Vind je het moeilijk om dit recht te doen? Zet dan een subtiel potloodlijntje die je na afloop kunt uitgummen (of zet het lijntje precies waar je het hartje plakt).
 • Knip één hartje uit zonder vouwlijn en plak deze over de datum die voor jullie belangrijk is.
 • Haal het glas uit de fotolijst en plaats het maandoverzicht, zodra het droog is, in de lijst. Klaar!

5. Maak een 3D-kaart

Maak een hartje in het midden van een kaart, vouwt de ontvanger hem open dat springt het hart eruit. Simpel, maar doeltreffend. Er zijn verschillende manieren om een 3D-hart te maken, maar een van mijn favorieten is die van iheartcraftythings.com. Ze hebben namelijk een handige template die je het proces iets makkelijker maakt.

valentijnskaart ndb 768x1024 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag
valentijnskaart2 ndb 768x1024 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag

6. Hang de slingers op

Met behulp van touw kun je van een saai kaartje een heel origineel kaartje maken. Perforeer twee gaatjes in de linker en rechterkant van de kaart. Vervolgens knip je een stukje touw af die lang genoeg is om door beide gaatjes te gaan én nog een strik in te leggen. Aan dat touwtje kunt je kleine vlaggetjes maken met daarop een hartje getekend. Of je kunt ervoor kiezen om juist één groot hart in het midden te hangen. Vervolgens schrijf je een persoonlijke boodschap op het kaartje en strik je het kaartje dicht. Hang het vervolgens aan een mooie bos bloemen en je bent klaar voor valentijnsdag.

post its valentijnsdag ndb 1024x1024 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag

7. Post-it V-day

Post-its en pennen heeft iedereen wel in huis. Schrijf op verschillende post-its wat je zo leuk vindt aan je partner en wat jullie favoriete herinneringen zijn. Plak deze vervolgens in een hartjesvorm op de spiegel, in de keuken of op een andere plek waar je lover het niet verwacht. 

En heb je nou echt geen tijd of zin, hou het dan bij één post-it. Schrijf daarop: you’re the shit babe. En plak deze op de deksel van de wc. Gegarandeerd een glimlach! 

8. Maak een cadeaudoosje

Geef je iets kleins aan je partner en zoek je nog een mooie verpakking? Vouw zelf een cadeaudoosje van papier. Je hebt er heel weinig voor nodig, behalve wat geduld. Om de lijnen goed strak te vouwen kun je ook gewoon een van de vele pasjes uit je portemonnee gebruiken. Vergeet niet om eerst een rondje te oefenen voor je je mooiste papier gebruikt en net niet helemaal goed vouwt! 

free printable matchbox valentines 1 1024x1004 - 9 Romantische DIY's van papier voor valentijnsdag
Beeld via clementinecreative.co.za

9. Geef een cadeau in een luciferdoosje

Een andere manier om een klein cadeautje te verpakken is met behulp van luciferdoosjes. Luciferdoosjes zijn een van de meest veelzijdige stukjes karton op deze planeet. Zo kun je een toffe cover printen (of zelf maken) en er wat lekkere chocolaatjes of snoepjes in doen. Verstop ze in de lunchbox en de hele kantoortuin is jaloers op jouw partner. 

Je vindt mooie covers op clementinecreative.co.za.

Met deze 9 papieren DIY’s voor valentijnsdag zit het wat romantiek betreft wel goed op 14 februari. Ga je aan de slag met een van deze ideeën? Tag ons of gebruik #studiovaw. Happy valentines!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close