De 15 leukste illustratoren op Instagram

1.7K

Een van de manieren waarop je creatieve ondernemers kunt supporten, is door ze te volgen op socials en actief te reageren. Engagement is ontzettend belangrijk op een kanaal als Instagram. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Ik heb mijn favoriete illustratoren en tekenaars op Instagram voor je op een rijtje gezet. Ze zijn leuk om te volgen omdat ze hun proces laten zien, prachtige plaatjes delen of handige tutorials laten zien. Stuk voor stuk zijn ze het volgen waard. Dit zijn de leukste illustratoren op Instagram! 

@goudenlijntjes

Wie? Anne maakt prachtige illustraties onder de naam ‘Gouden Lijntjes’ die ze deelt op haar Instagram. De voornaamste reden om Anne te volgen is haar positieve uitstraling. Ik word altijd blij als ik posts en stories van Anne voorbij zie komen. Combineer dat met de prachtige illustraties en muurschilderingen en je hebt een Gouden Combinatie (pun zeker weten intended).

@muchable.nl

Wie? Romy maakt illustraties en ontwerpt patronen. Ik ben gek op patronen, zeker als ze geïllustreerd zijn. Ze doen me altijd denken aan de ‘Where’s Waldo’ boeken en de game ‘Hidden Folks’. Bij patronen is altijd iets te zien. Zo ook op het Instagramaccount van Muchable.nl. Naast haar profiel op Instagram volgen, kun je haar ook supporten door in haar stampvolle Etsy-winkel producten te scoren. 

@artbydiddyeltouny

Wie? Rhaida maakt mooie illustraties rondom diversiteit en female empowerment. Haar illustraties kun je bewonderen op artbydiddyeltouny, maar ook haar persoonlijke account – @diddyeltouny – is een feestje om te volgen. Rhaida is positief, kleurrijk en ontzettend creatief. Beide accounts volgen dus!

@gabbyzapata

Wie? De Amerikaanse Gabby werkt als o.a. character designer voor Disney en eigenlijk kan ik daar al stoppen met de uitleg waarom je haar moet volgen. In haar werk zie je onmiskenbaar de Disney-stijl terug. Het is gedetailleerd, divers en kleurrijk. Ze verkoopt ook af en toe haar werk via een shop op Society6. 

@kunchevsky

Wie? Alex Kunchevsky is mijn Procreate held. Procreate is dé tekenapp voor de iPad. Niet alleen maakt hij prachtige illustraties, maar hij animeert ook regelmatig en heeft een Procreate-cursus. Dit account is heel fijn wanneer je houdt van digitale illustraties. Alex laat het beste wat digitaal tekenen ons te bieden heeft zien. Daarnaast laat hij ook regelmatig het tekenproces zien. Handig om zelf beter te worden in digitaal tekenen.

@evalottchen

Wie? Eva-Lotta Lamm laat weet een hele andere kant van illustreren zien. Zij maakt ogenschijnlijk simpele illustraties voor verschillende doeleinden. Zo heb ik bijvoorbeed een boek over yogahoudingen van Eva-Lotta in de kast staan. Ze illustreert ook bij festivals (sketchnotes), geeft masterclasses, verkoopt illustraties en deelt dit alles op haar Instagram-account.

@hirokamigaki_ic4design

Wie? De founder van IC4Design is Hirofumi Kamigaki en als je nog weet wat mijn reden was om @muchable.nl aan te raden, dan kun je ongetwijfeld inkoppen waarom ik dit account ook een tip vindt. Je kunt Hiro geen kleine ondernemer meer noemen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben gek op de gedetailleerde illustraties en zijn boek ‘Pierre the Maze Detective’ staat hoog op mijn verlanglijstje.

@mitch_leeuwe

Wie? Mitch Leeuw is een van mijn favorieten wat cartoon-illustraties betreft. Het is iets waar ik graag beter in zou worden en zo kwam ik ooit bij Mitch z’n Instagramprofiel terecht. Hij legt stap voor stap uit hoe je illustraties in cartoonstijl kunt maken, van mensen tot dieren. Je kunt je laten inspireren door wat hij deelt op z’n socials, maar je kunt ook een van zijn producten kopen om nog sneller je skills te ontwikkelen.

@yaoyaomva

Wie? Yaoyao Ma Van As leerde ik kennen via Pinterest. Enige tijd geleden gingen deze illustraties viral onder ‘illustraties die laten zien hoe leuk single zijn is’. De illustraties van Yaoyao laten dat inderdaad bijzonder goed zien. Je kijkt naar haar werk en voelt de emotie door het beeld heen. Ook van haar werk hoop ik ooit een mooie print aan de muur te kunnen hangen. Tot die tijd geniet ik gewoon extra van haar werk op Instagram.

@henrybakerartwork

Wie? Henry Baker heeft weer een hele andere illustreerstijl dan de eerdergenoemde creatievelingen. Henry werkt hoofdzakelijk met gouache en waterverf. Zijn werk herken je aan herhalende figuren aan de rand van zijn illustraties. Hij werkt meestal met heldere kleuren en zijn werk voelt daardoor fris en levendig. Zeker volgen als je houdt van werk waarbij je het verhaal ingezogen wordt.

@benjo_roro

Wie? Over de persoon achter dit Instagramaccount kan ik je niet zoveel vertellen, omdat hij/zij geen uitleg gegeven heeft. Het enige wat je erover kunt vinden is: ‘Ik teken verschillende mensen als karakters’. En dat is inderdaad precies wat het is. Het zijn toffe schetsen van karakters die je kunnen inspireren. Zijn feed is heel clean en rustig en zijn werk doet stripboek-achtig aan. Leuk om rond te kijken. 

@fijnlijner

Wie? Elise maakt gedetailleerde illustraties waarin dieren (vaak) een hoofdrol spelen. Ze begon met lijntekeningen, maar gebruikt steeds vaker kleur. En gelukkig maar, want zowel de lijntekeningen als de kleurrijke illustraties zijn een fijne toevoeging aan je feed. En aan je inrichting als je Elise support door een print uit haar Etsy-shop te kopen.

@kbaczynski

Wie? Kristyna Baczunski heeft een stijl die je het best kunt omschrijven als ‘comic’. Maar echt goed uitleggen wat haar stijl is, is lastig. Het is in ieder geval heel gezellig. Er gebeurt veel en er zijn overal details te vinden. Ook Kristyna kun je supporten door haar Etsy-shop te bezoeken.

@themoodsociety

Wie? Gozde Eyce maakt kinderboekillustraties en deelt haar werk op Instagram. Ze heeft al werk in de winkels liggen, maar je kunt een illustrator nooit genoeg supporten natuurlijk. Je wordt simpelweg vrolijk van het account van Gozde en meer reden heb je niet nodig! Ook Gozde heeft een Etsy-shop waarin je haar werk kunt vinden. Zeker even kijken. 

@bandaminta

Wie? Gabriella Szendrey maakt illustraties van verschillende materialen. Zo zie je regelmatig krijt, waterverf en stiften voorbij komen. Ze tekent meestal mensen, maar wil nog wel eens een uitstapje maken naar een ander onderwerp. Zo blijft het altijd weer een verrassing wat haar volgende post gaat worden. 

Mis jij nog iemand in dit rijtje? Stuur gerust een berichtje via Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close