De 5 leukste tekenboeken voor beginners (of om cadeau te doen)

7.5K

Wist je dat ‘leren tekenen’ een van de meest gezochte creatieve termen is? Het is dan ook een vrij toegankelijke creatieve hobby waar je weinig materialen voor nodig hebt. De skills, dat is een ander verhaal. Tekenen is een van die hobby’s waar je echt voor moet oefenen om het resultaat te behalen waar je naar op zoek bent. Zeker als het om realistische tekeningen gaat. Hoe vaak heb je niet succesvol een oog getekend om vervolgens het andere oog totaal te verprutsen? We’ve all been there! Als je graag beter wilt worden in tekenen, dan kunnen tekenboeken daar enorm bij helpen. We hebben de leukste tekenboeken voor beginners voor je op een rij gezet. En, ze zijn natuurlijk ook leuk om cadeau te geven!

kawaii - De 5 leukste tekenboeken voor beginners (of om cadeau te doen)

Kawaii: leuke dingen tekenen

Kawaii is populairder dan ooit. Begrijpelijk, want het ziet er gezellig uit én het is niet zo ingewikkeld om te leren. In Kawaii: leuke dingen tekenen leer je stapsgewijs om kleine tekeningetjes te maken. Dit boek is zowel voor kinderen als volwassenen leuk om mee aan de slag te gaan. Je leert op een laagdrempelige manier herkenbare figuren te tekenen. Kawaii is overigens ook heel leuk om je (bullet) journal mee op te fleuren!

Te koop via bol.com*

visualthinking - De 5 leukste tekenboeken voor beginners (of om cadeau te doen)

Visual Thinking

Je kunt tekenen ook voor zakelijke doeleinden gebruiken. Het valt dan weliswaar niet onder een hobby, maar creatief is het zeker. Wij hebben zelf meerdere boeken uit deze reeks in de kast staan en kunnen je garanderen dat je er veel van opsteekt. Je leert niet alleen om met simpele illustraties iets krachtiger te maken, maar ook wat de meerwaarde er van is op zakelijk vlak. Jouw presentaties zien er nooit meer hetzelfde uit na dit boek!

Te koop via bol.com*

leerportrettentekenen - De 5 leukste tekenboeken voor beginners (of om cadeau te doen)

Leer portretten tekenen

Er zijn ontelbaar veel boeken die gaan over het realistisch tekenen van mensen. De één nog kariger in uitleg dan de ander. De auteur van ‘leer portretten tekenen’ doet gelukkig precies het tegenovergestelde. Hij laat stapsgewijs zien welke trucjes je kunt toepassen om realistische gezichten te tekenen. Ook is er ruimte in het boek om direct zelf aan de slag te gaan. Handig!

Te koop via bol.com*

drawinglesson - De 5 leukste tekenboeken voor beginners (of om cadeau te doen)

The Drawing Lesson

The Drawing Lesson is een van de leukste tekenboeken in cadeau te geven. Dit is namelijk een graphic novel waarin je samen met de hoofdpersoon leert tekenen. Het verhaal leert je alles over het gebruik van schaduw, hoe je moet oefenen om beter te worden en laat ook de frustratie zien als het niet lukt. We hopen van harte dat dit boek ook naar het Nederlands vertaalt wordt voor de jeugd, want het geeft echt een andere kijk op tekenen. Al is dit ook voor iedere volwassenen een leuke manier om anders te leren kijken naar de kunst van tekenen. 

Te koop via bol.com*

flow 50 ways to draw - De 5 leukste tekenboeken voor beginners (of om cadeau te doen)

50 Ways To Draw Your Beautiful, Ordinary Life

Mogelijk ken je het creatieve tijdschrift ‘Flow’ wel. Naast hun magazine brengen ze meerdere keren per jaar werkboeken op de markt die je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Zo is ook 50 ways to draw your beautiful, ordinary life ontstaan. In dit boek laten verschillende illustratoren in hun eigen stijl zien hoe je stap-voor-stap de mooiste dingen kunt tekenen. En, het is immers Flow, er zitten allerlei leuke extraatjes bij zoals kleurplaten en een mini-tekenblok.

Te koop via bol.com*

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees de disclaimer voor meer informatie. Alle foto’s zijn eigendom van de respectievelijke Etsy verkopers – op de headerfoto & Pokémon, Gotta Catch ‘em All na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close