De 5 fijnste kant-en-klare journals om je op weg te helpen

2.7K

Een (bullet) journal vanaf nul opbouwen kan best intimiderend zijn. Met behulp van onze handige stap-voor-stap gids voor de set-up van je nieuwe journal heb je alvast een mooie basis in huis. Maar wat nou als je die stap te groot vindt? Dan zijn er gelukkig veel kant-en-klare journals op de markt die ieder hun eigen specialiteit hebben. De ene journal is helemaal ingericht op het plannen van je week, waar de ander je juist aanmoedigt om creatief aan de slag te gaan. Om je te helpen bij het starten met een journal die past bij jouw wensen hebben we hier de fijnste kant-en-klare journals voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en ontdek hoe journallen jou kan helpen!

wreckthisjournal - De 5 fijnste kant-en-klare journals om je op weg te helpen

Wreck this journal

Wreck this journal vierde onlangs haar tien-jarig jubileum. Dit boek was een van de eerste creatieve art journals die je aan de hand nam. Je krijgt op iedere bladzijde unieke opdrachten die je uitdagen om dingen te doen die je normaal nooit met een journal zou doen. Het mooie is ook nog eens dat het niet uitmaakt hoe je de uitvoering aanpakt, want het is nooit fout. Wreck this journal is er zowel in het Nederlands als in het Engels. Maar voor je creativiteit maakt de taal natuurlijk niet zoveel uit.

Via bol.com*

burnafterwriting - De 5 fijnste kant-en-klare journals om je op weg te helpen

Burn after writing

Burn after writing is een veel serieuzere vorm van een journal. Hierin geef je antwoord op de vele persoonlijke vragen waarna je het boek moet verbranden. Het idee is dat je op die manier jezelf beter leert kennen, geconfronteerd wordt met je gedachten en er uiteindelijk als een beter mens uitkomt. Je hoeft het boek na afloop niet echt te verbranden natuurlijk. Weggooien, begraven (time-capsule!) of in de prullenbak zijn ook allemaal opties.

Via bol.com*

happyself - De 5 fijnste kant-en-klare journals om je op weg te helpen

HappySelf Journal

De HappySelf Journal is eigenlijk voor kinderen bedacht, maar juist dat is de kracht. Je hebt niet altijd zin een zwaarmoedige journal vol trackers en grote levensvragen. Deze op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde journal stelt simpele vragen die je helpen om inzicht te krijgen in je dagen. Zie het als een dagboek journal. Uiteraard moet je wel van speelse illustraties houden, want daar staat een journal voor 6 tot 12-jarigen vol mee.

Via HappySelf Journal

startwhereyouare - De 5 fijnste kant-en-klare journals om je op weg te helpen

Start where you are

Start where you are is een journal die verschillendere eerder genoemde boeken combineert. Het heeft de luchtige vragen die je ook in de HappySelf Journal tegenkomt, maar ook de grotere levensvragen die in Burn after Writing staan. Het boek helpt je om meer inzicht in jezelf te krijgen. Dit boek heeft bovendien veel witruimte, waardoor je makkelijk iets creatiefs kunt maken van je antwoord. 

Via bol.com*

vertellis 1 - De 5 fijnste kant-en-klare journals om je op weg te helpen

Vertellis

Vertellis is een mindfulness-dagboek om meer uit je leven te halen. Het is een combinatie tussen een notitieboek, dagboek en inspiratieboek. Oftewel: precies wat een journal kan zijn. Vertellis is een fijne start voor mensen die wat meer sturing kunnen gebruiken bij een journal. Het is bovendien een van de populairste ‘dagboeken’ bij de boekhandel. Verschillende thema’s komen aan bod en alle dagen zijn vrij in te vullen. Zo kies je zelf of je het dagelijks bij wilt houden of eens in de zoveel tijd.

Via bol.com*

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees de disclaimer voor meer informatie. Alle foto’s zijn eigendom van de respectievelijke Etsy verkopers – op de headerfoto & Pokémon, Gotta Catch ‘em All na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close