3 handige hobbyspullen die iedereen in huis moet hebben (+ budgetproof)

807

Zoals je er goed aan doet om altijd een setje schroevendraaiers in huis te hebben, zo zijn er ook verschillende hobby materialen die niet mogen ontbreken. Het zijn de basismaterialen die je voor verschillende hobby’s kunt gebruiken en daardoor ook nooit weggegooid geld zijn. Om het je nog makkelijker te maken heb ik er zowel een budget als een luxere uitvoering bij gezet. Zo ben je aan het einde van dit artikel met deze 3 hobbyspullen voorbereid op een aantal toffe hobby’s! 

papier tekenen 1024x683 - 3 handige hobbyspullen die iedereen in huis moet hebben (+ budgetproof)

Papier

De kans dat je ergens wel wat printerpapier hebt liggen is vrij groot en toch staat papier als eerste tip in deze lijst. Het gemiddelde A4-tje is namelijk erg dun en levert bij veel hobby’s zichtbaar minder mooie resultaten op dan net iets dikker papier. Het is handig om een groot A3-blok in huis te hebben waar je zelf eventueel kleinere stukken van kunt knippen. Wil je het grootser aanpakken? Kies dan voor nog dikker papier. Het papier blijft het mooiste als het onderdeel is van een schetsblok (en dat ruimt ook nog eens makkelijker op).

Budget: Tekenblok A3*

Luxe: Canson XL A4*

Hobbytip: Zentangles 

  • Print een kleurplaat uit en vul deze met verschillende zentanglepatronen. 
  • Teken een aantal lijnen of vierkantjes en vul deze met herhalende patronen
  • Kies een patroon op Pinterest en maak het na
crayola amazon 1024x683 - 3 handige hobbyspullen die iedereen in huis moet hebben (+ budgetproof)
Beeld via Amazon

Stiften

Er is maar één absolute winnaar als het op stiften aankomt: de crayola supertips. Ze zijn budgetproof, zijn er in ontzettend veel kleuren, drukken niet door én zijn zowel geschikt voor inkleuren als handlettering. Van het uiterlijk moeten de supertips het niet hebben, maar laat je niet misleiden. Deze veelzijdige stiften zijn de beste koop die je op dit gebied kunt doen. 

De supertips hebben een fijn puntje en lopen vervolgens breder uit. Afhankelijk van hoe je de stift op het papier zet (rechtop of schuin) krijg je dikke en dunnere lijnen. Zo kun je prachtige handlettering quotes maken. Het is zelfs mogelijk om te schilderen met deze stiften als je er met wat verf overheen gaat. 

Budget: Crayola Supertips 12 stuks*

Luxe: Crayola Supertips 100 stuks*

Hobbytip: Handletteren

fineliners 1024x1024 - 3 handige hobbyspullen die iedereen in huis moet hebben (+ budgetproof)

Zwarte fineliners

Met een gewone pen kom je al een heel eind, maar wil je écht voorbereid zijn, dan zijn fineliners een handige toevoeging aan je verzameling. Zwarte fineliners kun je onder andere gebruiken voor prachtige pentekeningen, zentangels en (bullet)journallen. Ze geven je werk een chique uitstraling en zijn handig voor de subtiele lijnen. Niet iedere fineliner is even ghostingproof. Altijd even testen voor je aan je werk begint! En let op: hou de fineliner niet te lang stil op één plek en druk niet te hard. Zo voorkom je lelijke inktvlekken en onregelmatigheden.

Budget: Faber-Castell S*

Luxe: Faber-Castell* (set)

Nu heb je alle spullen om hobby’s te ontdekken zoals zentanglen, (bullet) journallen, perspectief tekenen, handletteren en pen tekeningen. En dat kun je vervolgens weer inzetten voor het maken van onder andere kleurplaten (of het inkleuren ervan), cadeautjes, kleuren op nummer en het maken van posters. Er wachten een heleboel nieuwe hobby’s op je. Veel plezier!

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees de disclaimer voor meer informatie. Alle foto’s zijn eigendom van de respectievelijke Etsy verkopers – op de headerfoto & Pokémon, Gotta Catch ‘em All na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close