8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

1.1K

Binnenkort weer even lekker een weekje vrij? Hier ontdek je verschillende creatieve dingen om te doen in de voorjaarsvakantie. Probeer een hele nieuwe hobby uit, ga een middagje art-hacks uitproberen ‘omdat het kan’ of besteed je dagen aan het perfectioneren van je handlettering handschrift. Om je een handje te helpen, hebben we de leukste dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie voor je op een rij gezet. Leuk in je eentje, met een vriend(in) en soms ook heel geschikt om met kinderen te doen!

handlettering gratis fonts 1024x624 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

1. Leer handlettering

Wanneer je goed kunt handletteren, dan kun je dat voor de meest uiteenlopende gelegenheden inzetten. Denk aan het opleuken van je journal of het schrijven van een verjaardagskaart, maar ook aan een poster met een quote of het schrijven van de naamkaartjes op een bruiloft. Leren handletteren is een kwestie van (heel) veel oefenen. Om je daarbij te helpen, kun je aan de slag gaan met oefenvellen. Oefenvellen kun je zelf gemakkelijk maken met behulp van je favoriete handlettering-lettertypes. Je schrijft een tekst met je gekozen lettertype in Word en print deze vervolgens uit in een lichte kleur grijs. Zo kun je er met zwarte pen overheen om meer gevoel te krijgen voor het maken van de verschillende sierlijke letters. 

Lees voor meer tips: Leer handletteren met deze 12 gratis lettertypes

schilderen op nummer freepik 1024x681 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

2. Schilderen op nummer

Creatief zijn zonder dat je daar hard over hoeft na te denken: het is een van onze favoriete manieren om een leeg hoofd te krijgen. Zoek een mooie schilderen op nummer-set uit en je kunt direct aan de slag. Met schilderen op nummer zie je direct resultaat van dat wat je doet. De meeste prints zijn namelijk op een canvas doek gezet, waardoor je na afloop je meesterwerk kunt ophangen in de kamer. Schilderen op nummer is bovendien een fijne manier om weg te zijn van de beeldschermen. Zet een leuke Spotify-playlist aan of luister naar je favoriete podcast en ontspannen maar!

Lees voor meer tips: De 10 leukste schilderen op nummer voor volwassenen sets (+ 5 tips voor een mooi eindresultaat)

0F526E72 E8B4 4CB0 A3F7 28F1FA7FB73B 1024x768 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

3. Verhalen schrijven

Lijkt het je leuk om wat vaker te schrijven, maar weet je niet zo goed waarover? Gebruik writing prompts! Dit zijn korte zinnetjes die je gebruikt als start van het verhaal. Grote kans dat je hoofd direct aan de haal gaat met een concept dat bij die ene zin past. Ook zijn deze zinnetjes bijzonder handig om een writers block te doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan zinnen als: ‘Er is hier nog nooit een ander mens geweest’ of ‘Kijk naar buiten en schrijf de memoires van de eerste persoon die voorbij komt’. Succes!

Lees voor meer prompts: De 30 leukste story starting writing prompts

botanical borduren freepik 1024x680 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

4. Urban Jungle borduren

Bordure is een heerlijk ontspannende bezigheid voor een vakantie. Bezig zijn met iets creatiefs, zonder daarbij achter een beeldscherm te zitten. Alleen, wat ga je eigen borduren? Laat je inspireren door de urban jungle borduurpatronen die je online tegenkomt. Denk aan fleurige bloemen, groene planten, cactussen en tuinen: de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Planten fleuren ieder huis op. Creëer een geborduurde jungle die leuk is om thuis op te hangen of om cadeau te doen!

Lees meer over urban jungle borduren: 18x groene inspiratie voor botanical borduurpatronen: urban jungle borduren!

E89A7EBF 1680 4A79 B47C FAE455D9FC95 1024x725 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

5. Kleuren op nummer

Schilderen op nummer kwam al even voorbij, maar ook voor iedereen die liever tekent dan schildert zijn er ‘op nummer’ mogelijkheden. Kleuren op nummer is namelijk dé manier om die mooie stiften eens te gebruiken of om samen met kinderen te doen. Zonder nummers kleuren is natuurlijk net zo leuk. Creativiteit hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je er maar plezier aan beleeft!

Lees meer over kleuren op nummer: het effect van kleuren voor volwassenen + onze favoriete kleurboeken!

man borduren freepik 1024x683 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

6. Leren borduren

Klonk het urban jungle borduren goed, maar heb je nog nooit geborduurd? Begin bij het begin! Met alleen al de back stitch kun je prachtige lijnkunstwerken borduren. Leer aan de hand van simpele patronen welke stoffen, naalden en patronen jij prettig vindt. Zorg ook voor een stukje stof waarop je nieuwe steken kunt oefenen, zodat je borduurwerk netjes blijft. Besteed je voorjaarsvakantie aan het leren borduren en je hebt er nog lang plezier van.

Lees meer over borduren: borduren voor beginners: direct aan de slag

8x inspiratie voor papieren DIYs in huis of een bruiloft 1024x683 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

7. Papieren DIY’s

Papieren DIY’s is een beetje als knutselen voor volwassenen. Het grote verschil: het resultaat is alles behalve kinderlijk. Er zijn veel verschillende papieren DIY’s te vinden die met recht een mooi plekje in huis verdienen. Leuk om te maken (en vaak ook prima met kinderen), maar nog leuker om op te hangen of neer te zetten! 

Lees voor inspiratie: 8x inspiratie voor papieren DIY’s in huis (of een bruiloft)

bullet journal ndb 1 1024x768 - 8 Creatieve dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

8. Start een journal

Er bestaan allerlei verschillende journals. Van functionele bullet journals tot prachtige art journals. Het belangrijkste? Het moet voor jou werken. Grote kans dat je nog wel ergens een notitieboekje hebt liggen. Met fineliner en potlood kun je al een heel eind komen met je journal. Wij zijn zelf graag creatief in een journal, simpelweg omdat het resultaat heel tof is zoals je ook ziet in de spreads van maart. Struin door Pinterest en maak toffe spreads na of laat je inspireren tot nieuwe ideeën.

Lees voor de basis van journalen: wat is een bullet journal en waar begin je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close