De leukste YouTube-accounts over borduren

2.7K

Het binge-effect. Dat is wat eindeloos veel YouTube video’s over één hobby kijken met je doet. Het betekent dat je handen gaan jeuken om zelf aan de slag te gaan met datgene wat er in de video te zien was. Ik kan mezelf helemaal verliezen in het bingen van mijn interesses. Zo deed ik dat al eens met Animal Crossing en Marie Kondo droeg zo bij aan een bijzonder opgeruimd huis. Ook wat borduren betreft hebben video’s me ontzettend geholpen. Niet alleen doe je inspiratie op voor ontwerpen, maar bovenal is het een hele effectieve manier om te zien hoe je bepaalde borduursteken moet maken. Bijkomend voordeel van al dat bingen: ik weet precies welke YouTubers een aanrader zijn om beter te worden in borduren. Ontdek mijn favoriete, leukste YouTube accounts over borduren!

블랑주니 BlancJoony

Deze Koreaanse dame heeft mij ontzettend goed geholpen bij het borduren van het haar op de foto die je bovenaan dit artikel ziet. Ik wilde voor het éénjarig trouw jubileum van mijn goede vrienden een van de foto’s van die dag borduren. Een heel bijzonder cadeau om te geven en tegelijkertijd fijn om een bepaalde vaardigheid te ontwikkelen. In dit geval: haar borduren. Er zijn erg veel manieren om haar te borduren, maar dit YouTube account heeft me daar uiteindelijk het beste bij geholpen. 

Praktijktip: Ik heb drie kleuren gebruikt, omdat het haar van de bruid ook diverse kleuren blond heeft. Ik heb alle garen los gehaald en één voor één (en om en om) de draden vastgemaakt aan de stof. Hierbij heb ik de draden langer gelaten dan ik uiteindelijk nodig had, zodat ik speling had. Vervolgens heb ik het haar ingevlochten en vastgezet met een elastiekje. Je kunt het haar uiteraard ook vastzetten met draad. Vervolgens is het een kwestie van de resterende haren afknippen.

DIY Stitching

Dit account is bijzonder handig als je graag vanaf een video leert hoe je bepaalde steken moet maken. Niet alleen hebben ze verschillende borduurvideo’s, maar ook kun je er terecht voor werken met lint, haken en smokwerk. De bovenstaande video heeft niet alleen mij geholpen, maar ook ruim 5 miljoen (!) andere mensen. Ideaal voor beginners dus.

Leestip: Lees ook het stappenplan borduren voor beginners. Hierin vind je alle belangrijke tips, tools en tricks die je nodig hebt voor een vliegende start in borduren.

스티치아트연구소StitchartLab

Nog een Koreaanse YouTuber in het lijstje. Waar het eerste account heel fijn is voor rustige tutorials over het borduren van haar, is dit account perfect voor inspiratie. Ook hier vind je video’s waarin haar geborduurd wordt, maar ze gaat iets sneller door de stappen heen. Vooral gevorderde borduurders zullen hier wat aan hebben. Maar hoeveel ervaring je ook hebt: meegenieten van de creativiteit van andere mensen is altijd leuk. 

Myneedle Embroidery

Op dit YouTube account vind je hele handige video’s over het maken van open borduurwerken. Het wordt meestal omschreven als ‘hardanger’ borduren. Grote kans dat een van je opa’s en oma’s hier gordijnen, kleedjes of andere objecten van in huis heeft. Ook zijn er de afgelopen jaren heel wat witte blousjes geweest die een kraag hadden met een hardanger ontwerp als decoratie. Op dit YouTube account leer je hoe je deze patronen zelf kunt maken. Toe aan het volgende level? Koop een basic witte blouse en borduur je eigen hardanger patronen op de kraag!

Stitch and Flower

Een van de mooiste dingen om te maken middels borduren zijn toch wel bloemen en planten. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Van 3D-borduurwerken tot enkel zwarte lijnen. Het YouTube-account Stitch and Flower heeft een uiteenlopend aanbod aan bloeiende borduurinspiratie. Je vindt er bijzondere steken, kleurrijke patronen en handige tips voor een mooier resultaat.

Leestip: In 18x groene inspiratie voor botanical borduren vind je mooie bloemen en planten waarvan je de kant-en-klare borduurpatronen kunt kopen. Zo kun je als beginner ook prachtige werken maken.

Faimyxstitch Embroidery

Deze YouTuber heeft een hele andere borduurstijl dan de eerdere accounts. Naast praktische tips vind je hier ook landschappen, video’s over het borduren van letters en handige stappenplannen voor het borduren van kleurverlopen. Ook laat ze goed zien wat het effect is van een stof gebruiken met patroon.

Wat zijn jouw favoriete creatieve YouTubers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© Copyright 2020. All rights reserved.
Close